Memoryspel met schoenen werkt vernieuwend

Wat is er nu leuker dan een ‘simpel’ memoryspelletje te spelen en dan ook nog echte prijzen te winnen? Clarks Schoenen Nederland heeft een memoryspel ontwikkeld waarmee je, als je hoogt rankt, leuke prijzen kunt winnen. Zo maak je bijvoorbeeld kans op een gratis paar schoenen.
Het spel is gemaakt voor Facebook en ontwikkeld door Bestpoint. Verder heeft Clarks momenteel online nog een online memoryspel staan, waarin schoenen bij elkaar moeten worden gezocht. Hierbij kunnen verschillende ‘gifts’ en vouchers worden gewonnen, waarmee men online kan shoppen naar Clarks bij een willekeurige winkel.

clarks-schoenenmemory

Het spelletje memory is populair bij vooral de jonge kinderen en is goed voor het kortetermijngeheugen. Het werd voor het eerst gespeeld in 1959 en is ontwikkeld door William Hunter. Ravensburger was de eerste firma die memoryspelletjes uitbracht. Bij memory is het de bedoeling om dezelfde kaarten te vinden in een veld vol met kaarten. Je mag per keer twee kaarten omdraaien. Zijn het dezelfde kaarten dan neem je ze weg uit het veld. Matchen ze niet, dan draai je ze weer om. Je tegenstander moet onthouden waar welke kaart ligt om zo het spelletje te winnen.

memory-header

Overal ter wereld wordt het spel gespeeld. Er worden zelfs memorytoernooien georganiseerd. De Duitsers blijken hele fanatieke memoryspelers te zijn. Sinds 1990 worden in Essen jaarlijks in oktober de Deutsche Memory-Meisterschaft gehouden.

Uiteraard zijn in de winkels diverse soorten memoryspellen te koop. Ook op het internet zijn er talloze websites te vinden, waar je online memory kunt spelen.